A-laget / Nyheter

Tap borte mot Ottestad

Ottestad – Grue 3-0 (0-0)

Mandag kveld var vi på Ottestad for å måle krefter med ett av de antatte topplagene i årets 3.divisjon. Ottestad har hatt det samme tøffe kampprogrammet som oss, med seriekamp og cupkamp den siste uken.

Kampprogrammet er tøft for vår del i starten av sesongen, og vi var klar over at Ottestad borte er en av årets tøffeste bortekamper. De neste kampene går mot henholdsvis LSK 2 og Flisa, så vi får virkelig testet oss tidlig i gjensynet med 3.divisjon.

Kampen var jevn, mye jevnere enn resultatet tilsier. I deler av kampen får vi det kampbildet vi ønsker med mye ball i laget, i andre perioder er det Ottestad som styrer. Uavgjort til pause var et greit resultat, selv om hjemmelaget burde tatt ledelsen allerede etter ett minutt. Vår farligste sjanse i første omgang om etter en god dødball fra PK, som Ola headet litt for løst mot den borteste stolpen. Det var absolutt ingen sjanseorgie, men forskjellen på lagene var at Ottestad var bedre til å få avsluttet sine angrep.

Vi kjente i pausen at dette var et nivå vi definitivt behersket. Vi er nye på dette nivået, men for meg er det åpenbart at vi kan henge med alle lagene da vi lar ball og bein gå i bra tempo. Energien i gutta var upåklagelig, og det var ikke snakk om å legge seg bakpå å satse på ett poeng. Vi gikk for alle 3, men greide det dessverre ikke.

Den første halvtimen i andre omgang er jevn, og vi er svært nære på å ta ledelsen da Ferdaws header et glimrende innlegg fra Sværk over, fra god posisjon. Marcus Beck har gode initiativ på høyresiden, og PK fikk en bra mulighet på en corner. Ottestad skapte også litt, og hadde blant annet en heading i tverrliggeren.

I Hermans fravær var Oskar Engerbakk i dag flyttet inn som stopper, og han gjorde en meget god kamp. Dessverre var det Oskars kne som uheldig styrte et knallhardt innlegg inn i eget nett etter 76 minutter, og det må vi sette på uflakskontoen. Oskar var, sammen med høyreback Sværk våre mest toneangivende i dag. Vi startet som nevnt kampen uten midtstopper Herman Odden, men avsluttet dessverre med den andre stopperkjempen vår, David Molnberg, ute også. David gikk ut ved pause, med det vi tror er en lyskestrekk. Hansi kom for øvrig inn og gjorde 45 gode minutter på stopperplass.

Vi synes 1-0 gir et noenlunde riktig bilde av kampen, og derfor er det veldig ergerlig at vi slipper inn 2 mål til i løpet av kampens siste 3 minutter. Først glipper det på en dødball i det 87.minutt, og i det 90. scorer Ottestad igjen og fastsetter sluttresultatet til 3-0.

Det er ingen skam å tape borte mot Ottestad, for de var et solid og godt lag. Likevel er vi ikke tilfreds med at det ender med et soleklart 3-0 tap. Vi tar med oss en prestasjon vi absolutt ikke skal skamme oss over, men er også smertelig klar over at vi må skape mer fremover for å vinne kamper. Totalt i kampen skaper vi 3 halvfarlige sjanser, men det er ikke nok.

Vi skal bruke tiden frem mot hjemmekampen mot LSK 2 på å øve oss mer på det offensive, og samtidig være lojale og tro mot det vi holder på med. Nå har vi fått kjent på nivået noen kamper, og vi er ikke skremt. Derimot gleder vi oss til fortsettelsen!

Jakten på en spiss fortsetter med uforminsket styrke, da vi pr i dag ikke har en eneste frisk spiss i troppen. Det er ingen hemmelighet at vi snart håper å få se et velkjent, målfarlig fjes tilbake i grønn drakt.

På skadefronten er det fortsatt noen ute, og denne uken har vi lagt til Nils og David på skadelisten. Nils har trolig røket menisken, og på David mistenker vi som sagt lyskestrekk. Joakim Vatne er fortsatt et stykke unna, mens Per Oskar Bernsten håper vi å ha i trening i løpet av en ukes tid etter 1,5 mnd på sidelinjen. Dagfinn er også i trening etter sin korsbåndsskade. Heldigvis har vi en god tropp, så her får alle muligheten til å bidra.

Mandag 5.mai tar vi mot seriefavoritt Lillestrøm 2 på stadion kl 19.30. Håper vi sees der!

Anders

Sværk – Oskar – David – Joakim

Marcus – PK – Edvin – Ola – Ferdaws

Simen

Bytter : Hansi for David (45), Lars Erik for Edvin (78), Charles for Ferdaws (84)

Gule kort : PK