A-laget / Nyheter

«Jeg er ikke skremt over det vi har møtt»

I morgen lørdag tar Grues A-lag fatt på høstsesongen når Skedsmo kommer til Grue stadion. Og da passer det jo fint å høre med Grues trener Bjørnar Melsaas hvordan ståa er foran høsten.

Hvis vi først kikker tilbake til vårsesongen, ble det som forventet etter den noe turbulente vinteren, eller ble det tøffere å hevde seg i avdelingen og å ta poeng enn det du hadde forventet?

Både ja og nei. Vi visste for så vidt hva vi gikk til. Samtidig føler jeg at vi har hatt litt stang ut i enkelte kamper. Tabellen lyver aldri, så det er nok fortjent at vi ligger der vi ligger. Men jeg synes at vi burde hatt litt flere poeng. Vi burde hatt litt mer heng på lagene foran. Utenom kampen mot Asker så føler jeg ikke at vi har blitt veldig rundspilt. Det er klart at vi har slitt mest fremover. Vi har scoret ni mål. Det er alt for lite. Det sier seg selv at vi må holde nullen ganske ofte hvis det skal bli poeng av det. Men jeg er ikke skremt over det vi har møtt. Det er små marginer. Vi var uheldige før seriestart da vi mistet en del spillere pga. skade og Ola Erling Korbøl til Løten.

Media og supportere har jo litt opptatt av tabellsituasjonen. Er det noe dere tenker på?

Vi tenker ikke veldig mye på tabellsituasjonen, men vi ser jo på den. Og vi vet at det er trepoengere vi trenger. Spesielt mot de lagene som ligger over oss. Og ettersom det er ganske langt ut i sesongen før vi møter dem, så skulle vi gjerne hatt noen trepoengere før vi kommer dit. Det er en tøff start på høstsesongen å møte Skedsmo, Hauerseter eller FUVO, men samtidig ble vi ikke skremt da vi møtte dem i vår. Så det er fullt mulig å ta poeng mot de lagene også.

Hvilke lag er det realistisk å kunne passere på tabellen?

Alle toerlagene, Gjerdrum og Rælingen. Da er vi oppe i fem lag allerede. Og passerer vi de er vi på trygg plass. Med toerlagene er det fifty-fifty i forhold til laget de stiller med. Slik jeg ser på Ull/Kisa 2, Hamkam 2 og Strømmen 2, så tror jeg at det er begrenset hvor mye forsterket de kan stille. Hvis vi får alt på plass og alle til å komme samtidig mot de lagene vi virkelig trenger seiere mot, så er det gode sjanser.

Bjørnar Melsaas leder Grue i år.

Bjørnar har god tro på at laget skal kunne utfordre de fleste motstandere i høst.

Hvordan er skadesituasjonen nå som høstsesongen tar til? Og er det noen endringer i stallen?

Nå er Daniel Lysgård tilbake. Det er en pluss. Så håper vi at Lars Erik Bredesen får orden på beinet sitt. Han har tråkket over. Men han er ferdig i militærtjenesten og sånn sett er han kampklar. Det er to pluss inn. Espen Fjeld er i trening og er kanskje kampklar i løpet av september måned. Så vi håper å kunne bruke han på slutten av sesongen. Nils Teodor Økstad er nok lenger unna. Han har ikke rørt noen ball ennå. Det er kanskje lurt at han står helt av i år og får trent seg opp igjen til neste år.

Oskar Engerbakk, som kanskje totalt sett har vært vår beste hittil i år, skal i militærtjeneste. Men han er utkalt på Elverum, så vi håper at han klarer å få til mest mulig fotballaktivitet på Kirkenær. Abiti Ahmad, en juniorgutt, er kampklar. Han har ikke vært det tidligere pga. alderen, men er nå klar. Han er en meget spennende spiller. Anders Austad er med for fullt igjen. Vi trenger rutine bakerst. Det gir litt trygghet til resten av laget. Det er ikke noe galt med de to keeperne vi har brukt, men det er nok litt tidlig for begge to. De er jo henholdsvis 96- og 99-modell og har mange år foran seg.

Johnny Lysgård har gått inn i trenerteamet som en sparringspartner til meg og Herman Odden. Og det har fungert veldig greit. Han kom inn i trenerteamet fra kampen mot Ull/Kisa 2 og åpnet jo med en seier. Så vi håper det fortsetter!

Hva er dine forventninger til kampen mot Skedsmo på lørdag?

Vi vet at vi møter et godt tredjedivisjonslag. Samtidig forventer og håper jeg at vi møter godt forberedt og går ut og har troen på det vi skal gjøre. Per nå er vi rimelig fulltallig i forhold til troppen. Sånn sett ser det bra ut. Det er kun Oskar som er borte, han starter i militæret på fredag. Så vi både håper og tror på poeng.